به گزارش همشهری آنلاین، «ناجح ابراهیم» یکی از موسسان «الجماعة الإسلامیة» (جماعت اسلامی) مصر و کارشناس امور گروههای اسلامی به اخبار منتشر شده در رسانههای بینالمللی درباره نحوه مرگ «ایمن الظواهری» سرکرده سازمان تروریستی القاعده در افغانستان واکنش نشان داد.
وی در گفتوگو با وبگاه مصری «القاهره ۲۴»، تصریح کرد که اخبار مشابهی در خصوص مرگ ایمن الظواهری از چهار سال پیش و بیش از یک بار در رسانههای غربی منتشر شده است. الظواهری حداقل ۷۰ سال سن دارد و وضعیت سلامتی وی پایدار نیست و اگر فوت شود، کاملا طبیعی است.
ناجح ابراهیم توضیح داد: «اگر ایمن الظواهری فوت کرده باشد، در این سن کاملا طبیعی است، به ویژه که به بیماریهایی از جمله سرطان کبد مبتلا بود و بارها در اینخصوص در رسانهها خبرهایی منتشر شده بود».
- تصاویر و جزئیات چگونگی کُشته شدن رهبر القاعده | الظواهری کجا و با چه سلاحی کشته شد؟
- واکنش عربستان سعودی به کشته شدن رهبر القاعده
- بایدن: عدالت اجرا شد| جزئیات بیشتر درباره چگونگی کشته شدن الظواهری در کابل
- بایدن: ایمن الظواهری رهبر القاعده را در افغانستان کشتیم | من اجازه یک حمله دقیق را دادم ...
- ایمن الظواهری رهبر القاعده در حمله پهپادی آمریکا در افغانستان کشته شد
- جزئیات کشته شدن ایمن الظواهری فاش شد ؛ اولین واکنش بایدن | سرکرده القاعده کجا و چگونه مورد هدف قرار گرفت؟
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز (سهشنبه، ۲ آگوست)، به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی روز یکشنبه به هدفی در کابل، پایتخت افغانستان پرداخت.
وی طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشتهشدن بسیاری از آمریکاییها در حملات مختلف شده بود».
به نوشته رسانههای آمریکایی، وی درباره سرکرده القاعده اظهار داشت: «الظواهری عمیقاً در برنامه ریزی حمله یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ شرکت داشت. برای چندین دهه او مغز متفکر حملات به آمریکاییها بود. او ردپایی از قتل و خشونت علیه شهروندان آمریکایی پشت سرش داشت».
بایدن درباره روند ردیابی الظواهری نیز توضیح داد: «جامعه اطلاعاتی ما در اوایل سال جاری الظواهری را شناسایی کرد، او به مرکز شهر کابل در افغانستان نقل مکان کرده بود. من اجازه یک حمله دقیق را دادم که او را از میدان نبرد حذف میکرد».
وی با بیان اینکه به هیچ یک از اعضای خانواده الظواهری و غیرنظامیان آسیبی وارد نشده، تصریح کرد: «ما دیگر هرگز اجازه نخواهیم داد که افغانستان به پناهگاه تروریستها تبدیل شود. او (الظواهری) کشتهشده و ما مطمئن میشویم که هیچ اتفاق دیگری نمیافتد و اینکه افغانستان سکوی پرتاب تروریسم نیست. ایالات متحده به دنبال این جنگ علیه ترور نبود. تروریسم سراغ ما آمد».
بامداد سهشنبه بود که یک مقام ارشد دولت آمریکا با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.
همزمان، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز به نقل از منابع امنیتی و اطلاعاتی در دولت آمریکا نوشت: «در حمله روز یکشنبه آمریکا به کابل در افغانستان، ایمن الظواهری سرکرده سازمان تروریستی القاعده کشته شده است».
از سوی دیگر، منابع مطلع آمریکایی به روزنامه «نیویورک تایمز» گفتند که الظواهری در خانه یکی از دستیاران ارشد «سراجالدین حقانی» وزیر امور داخله طالبان هدف قرار گرفت و از موشک «هِلفایر» برای این حمله استفاده شد.
خبرنگاران آمریکایی درباره الظواهری نوشتند: «هیچکس از زمان بنلادن، در القاعده نفوذی که ظواهری دارد را نداشت. این افراطی مصری الاصل، الهامبخش جنبشهای تروریستی بود و دههها هدف ایالات متحده قرار داشت».
این منابع توضیح دادند: «از سال ۲۰۰۱ برای سر الظواهری جایزه ۲۵ میلیون دلاری تعیین شده بود. او علاوه بر برنامهریزی حمله ۱۱ سپتامبر، در پشت حمله به ناوشکن آمریکایی یو.اس.اس کول که در سال ۲۰۰۰ انجام شد و ۱۷ ملوان آمریکایی در آن کشته شدند، قرار داشت. وزارت امور خارجه آمریکا نیز میگوید او در بمبگذاریهای آگوست ۱۹۹۸ در سفارتهای ایالات متحده در کنیا و تانزانیا که منجر به کشته شدن ۲۲۴ نفر شد، نقش داشته است».
نظر شما